• Årydscupen - Fredag den 16 feb

Nu kör vi vi. Vi medverar i Årydscupen i Tipshallen i Växjö.Totalt deltar 20 lag. Lottningen till cupen är klar. Vi hamnade i Grupp 1: Vederslöv/Dänningelanda IF (div4 och förra årets segrare av cupen) Moheda IF (div4) Ryssby IF (div6) Nöbbele BK (div5) Vi spelar vårt gruppspel på fredagen de 16 feb mellan 18.00-21.30 i Tipshallen. Speltid: 1x27 min. Ledord: Nogrannhet, aktivitet och aggressivitet. Mer info RIF Herrsenior 22 jan 0kommentarer
  • NYGAMMALT I TRÄNARSTABEN FÖR 2024.

Äntligen är tränarna för Ryssby IF herr klara inför nästa säsong. Martin Karlsson lämnar tränarskapet och blir spelare istället. Kvar i tränarstaben från förra året är Stefan Persson och ny in i tränarstaben kliver ryssbysonen Albin Ljungdahl, som kom "hem" från Hovshaga inför förra säsongen. Snart skall vi ha avslutning och strax därefter inleder vi säsongen 2024. ??Känner du för att vill byta fotbollsmiljö och komma in i ett härligt gäng i en välskött klubb? Skicka ett meddelande så meddelar vi när första träningen drar igång.🔵? ryssbyif@gmail.com Tillsammans är vi Ryssby IF. RIF Herrsenior 2 nov 2023 0kommentarer
  • Säsongens sista match på Lunnavallen

På söndag den 1 oktober spelas den sista hemmamatchen för i år på Lunnavallen. Herrarna tar emot Hallaryd. Välkomna till Lunnavallen. RIF Herrsenior 28 sep 2023 0kommentarer
  • Referat: Ryssby IF - HiTs

Eftermiddagsmatch i strålande solsken och 25 grader. Sätter lite extra krav på spelarnas fysiska förberedelser till matchen. Ryssby börjar matchen bäst. Starka i duellspelet, rullar bollen längs backen och spelar vägvinnande fram till sista tredjedelen. Trots det skapas inga klara målchanser i inledningen. Istället är det HITS som tar ledningen efter 17 minuter. I vad som kändes som första gången på offensiv planhalva. Vi låter oss inte slås tillbaka utan kvitterar genom vackert avslut genom Arvid Björstrand. I andra halvlek jämnades spelet ut. Vi lyckas ta ledning efter ett fint inspel av Erik från högerkanten bollen går ut till Simon som smäller den i stolpen. Returen går till Arvid som trycker upp bollen i nättaket. Sista 15-20 minuterna präglas av mer fysiskt spel HITS flyttar upp och får mer och mer att säga till om. De kommer till några farliga avslut. I 86e minuten slås bollen in i straffområdet. I en tight situationen går bollen sist på ett blått huvud och likt senaste matchen i en båge över Emil som står chanslös i målet. Ett bittert avslut på matchen men en jämn historia där ett oavgjort resultat var det mest rimliga. Nu laddar vi om inför U-match på torsdag för revansch direkt på HITS. A-laget spelar borta mot Virestad om en vecka. RIF Herrsenior 10 sep 2023 0kommentarer
  • Referat: Ryssby IF - HL21

Det var en kväll vi sett fram emot ända sedan förlusten i Hamneda i derbyt den 11:e maj tidigare i vår. Detta efter att då ha gjort en match som vi alla kände att vi kunde gjort bättre. Revanschlusten var stor. Förutsättningarna var perfekta. En grön kortklippt gräsmatta. Lagom ljum sensommarvärme och några lätta regnstänk i luften. En 18-man stark matchtrupp skulle ta sig an de obesegrade serieledarna. Smålänningen riggade kamerorna. Redan efter 20 sekunder får HL ett inkast djupt ner på vår planhalva. Mandus flyttar upp och sular in bollen som nickaskarvas innan den går på undertecknads skalle i en perfekt båge över Emil och in i eget mål. Vad som kan ha varit det snabbaste självmålet (35s) på Lunnavallen genom tiderna var ett faktum. Knappt 2 min senare kommer HL till ett jätteläge som Emil räddar till hörna. En hörna där vi inte är tillräckligt nära i markeringen och Åkesson smäller in 0-2 innan det står 3 min på matchklockan. Detta skulle visa sig bli en för brant uppförsbacke. Vi försökte tugga igång spelet men i vår iver att gå framåt lämnades backlinjen gång på gång ensamma i farliga omställningar mot heta forwards, vilket också resulterade 0-3, 0-4 och 0-5 innan det blev halvtid. Förändringar gjordes både innan och under pausen. Andra halvlek flyttar vi fram positionerna i takt med att HL:s kontringar blir färre och färre. De gör dock 0-6 och 0-7 innan vi får in 1-7 genom Sundström och 2-7 i slutskedet genom Arvid L. En snöplig historia där matchen tog slut innan den knappt börjat. Vi bryter ihop och gratulerar ett bra motståndarlag. Vi tar med oss energin i andra halvlek och det faktum att vi spelar 2-2 efter paus inför avslutningen i höst. RIF Herrsenior 1 sep 2023 0kommentarer